Uppfödning av FCI- och SKK-registrerad Jack Russell Terrier. Välkommen!

söndag 3 juni 2018

Några tips

Just nu är det mycket ormar i naturen. Att vädret är underbart gör förstås att även vi och våra hundar vistas mycket utomhus där ormarna kan finnas. Kontakta genast veterinär om din hund blir ormbiten! Håll din hund stilla och bär den så sprids giftet mindre snabbt i kroppen.
Det är också vanligt med en släng av magsjuka, särskilt för er med valpar. De dammsuger ofta sin omgivning och får i sig bakterier som kanske ger lös mage och/eller kräkning. Här nedan är några produkter som är bra att ha hemma. Det är din hunds allmäntillstånd som avgör. Om hunden är pigg och glad kan du ha lite is i magen och påbörja med skonkost. Kontakta alltid veterinär om din hund är påverkad, slö och hängig eller avföringen blodig. Är du orolig och osäker? Kontakta mig närsomhelst.

Om din hund blir magsjuk, sluta genast ge den vanliga maten och ge Gastro Intestinal i små portioner, inledningsvis ca 1 msk en gång i timmen. Utöka successivt till 1 msk varannan timme. Lägg över öppnad Intestinal i en burk med lock och förvara i kylen. Ge Canikur Pro eller Pro-Kolin två ggr om dagen och strö lite FortiFlora på varje måltid. Du kan med fördel värma Intestianal i micron några sekunder för att göra det lite mer aptitligt. När du ser fasta korvar igen kan du börja blanda i det vanliga fodret (uppblött) tillsammans med Intestinal. Ge det tillsammans över 5-7 dagar och minska successivt mängden Intestinal. Fortsätt även med FortiFlora den tiden. FortiFlora kan du ha i frysen så håller det sig till nästa gång du behöver det igen. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar